Planet, povećajte efikasnost automatizovanih linija sa EtherCAT

Industrijska automatizacija zahteva brze i pouzdane mrežne veze kako bi obavljala nesmetano zahtevane operacije, kao što su robotizovane linije ili alarmni senzori u elektranama. Korišćenje EtherCAT konekcije omogućava baš to, pouzdan prenos podataka za kritične aplikacije sa velikom brzinom prenosa i niskom latencijom, a sve to uz veliku pouzdanost.

Novo lansirani PLANET IECJ-300 Industrial EtherCAT Junction Slave i IECC-210-KIT Industrial EtherCAT Media Converter Kit omogućavaju pouzdanu EtherCAT transmisiju za industrijske mrežne infrastrukture. IECJ-300 se može koristiti u EtherCAT Terminal konfiguraciji na bilo kojoj poziciji između EtherCAT Terminala i omogućava konfiguraciju EtherCAT „zvezda“ topologije. Mogućnost povezivanja više Slave Module  znači da kvar na jednom Slave-u neće uticati na Slavove drugih grupa u mreži.

Uobičajene RJ45 EtherCAT konekcije obično imaju maksimalni domet od 100 metara. IECC-210-KIT omogućava mreži da doseže do 60km konvertovanjem električnog u optički signal, pomažući industrijskim aplikacijama za automatizaciju da produže mrežnu vezu. Kompaktne dimenzije i DIN-montažni dizajn IECC-210-KIT i IECJ-300 olakšavaju instalaciju.

Saznajte više na PLANET Industrial EtherCAT Media Converter Kit and Junction Slave

Pogledajte još