Quectel predstavlja Wi-Fi 7 module za povezivanje sledeće generacije

CES, Las Vegas, 9. januar 2023. – Quectel Wireless Solutions, globalni dobavljač IoT rešenja, danas lansira Quectel FGE576K i FGE573K Wi-Fi 7 module. Prvi u portfoliju Wi-Fi 7 modula koji će biti lansirani u naredna tri meseca, pomerajući granice bežičnog povezivanja i osnažujući sledeću generaciju IoT-a i mobilnih uređaja. FGE576K i FGE573K predstavljaju značajan iskorak u Wi-Fi tehnologiji, koristeći snagu najnovijeg Wi-Fi 7 standarda za veće brzine, povećan kapacitet i poboljšanu efikasnost. Ovi moduli su dizajnirani da zadovolje rastuće zahteve različitih aplikacija, od pametnih kuća i industrijske automatizacije do zdravstvene zaštite i transporta.

„Naša posvećenost inovacijama podstakla nas je da razvijemo Quectel FGE576K i FGE573K Wi-Fi 7 module, koji se bave rastućim potrebama IoT ekosistema“, prokomentarisao je Norbert Muhrer, predsednik i CSO, Quectel  Wireless Solutions. „Ovi moduli ne samo da postavljaju novi standard za bežično povezivanje kratkog dometa, već i otvaraju nove mogućnosti za različite industrije.”

Wi-Fi 7 predstavlja ključni napredak u tehnologiji bežične komunikacije, otvarajući novu eru povezivanja obeleženu brzinom, pouzdanošću i efikasnošću bez presedana.

Značaj Wi-Fi 7 leži u njegovoj sposobnosti da isporuči dramatično veće brzine prenosa podataka, omogućavajući brži i besprekorniji prenos velikih količina podataka.

Sa manjim kašnjenjem i poboljšanom pouzdanošću mreže, Wi-Fi 7 poboljšava korisničko iskustvo u čitavom spektru aplikacija, u rasponu od strimovanja ultra visoke definicije i onlajn igara do novih tehnologija kao što su proširena i virtuelna stvarnost.

 

FGE576K se može pohvaliti impresivnom brzinom podataka do 3,6 Gbps, dok FGE573K podržava do 2,9 Gbps. Radeći na dva opsega istovremeno — 2,4 GHz + 5 GHz i 2,4 GHz + 6 GHz — FGE576K nudi ultra-nisku latenciju, obezbeđujući odziv u realnom vremenu. Pored dvostruke Bluetooth integracije, oba modula podržavaju LE audio i Bluetooth Lov Energy (BLE), sa maksimalnom brzinom prenosa podataka od 2 Mbps i BLE Long Range mogućnostima.

Izuzetna karakteristika, Multi-Link Operation (MLO), omogućava ruterima da istovremeno koriste više bežičnih opsega i kanala prilikom povezivanja sa Wi-Fi 7 klijentom.

Uključivanje MLO-a u FGE576K i FGE573K ne samo da podržava veće brzine prenosa podataka, već i značajno smanjuje kašnjenje i poboljšava pouzdanost mreže.

Impresivne brzine prenosa podataka modula, minimalno kašnjenje i povećana pouzdanost mreže pozicioniraju FGE576K i FGE573K kao idealna rešenja za različite aplikacije, uključujući igre u oblaku, 8K A/V striming, AR/VR, industrijski IoT i telemedicinu.

Prepoznajući prevashodnu važnost bezbednosti, ovi moduli uključuju najsavremenije karakteristike kao što je VPA3 enkripcija, obezbeđujući poverljivost i integritet prenosa podataka. Štaviše, kompaktan dizajn Quectel FGE576K i FGE573K modula olakšava besprekornu integraciju u raznoliku lepezu uređaja, osnažujući proizvođače da kreiraju elegantne i efikasne proizvode.

Quectel-ov IoT moduli su razvijeni sa bezbednošću u koru. Od arhitekture proizvoda do razvoja firmvera/softvera, Quectel uključuje vodeću industrijsku praksu i standarde, ublažavajući potencijalne ranjivosti sa nezavisnim test kućama trećih strana i ugradio je sigurnosne prakse kao što su generisanje SBOM-ova i VEKS datoteka, kao i izvođenje binarne analize firmvera u ceo životni ciklus razvoja softvera…

Štaviše, da bi pomogao kupcima da olakšaju svoje dizajne, Quectel nudi niz antena visokih performansi koje značajno povećavaju bežičnu povezanost. IoT programeri mogu da objedine Quectel module zajedno sa Quectel-ovim antenama i uslugama pre sertifikacije, smanjujući i troškove i vreme do puštanja na tržište svojih 5G IoT uređaja.

U želji da olakša procese dizajna kupaca, Quectel nudi niz Wi-Fi/Bluetooth antena za ovaj modul, dostupnih u različitim formatima. Ovo uključuje IF0026AA, IEVT004AA i IF0027CA, obezbeđujući fleksibilnost i kompatibilnost za ispunjavanje različitih zahteva projekta. Omogućujući korisnicima više opcija antena, Quectel ostaje posvećen pružanju rešenja prilagođenih jedinstvenim potrebama svakog projekta.

Za više detalja pozovite nas na +381 22 342 790 ili pošaljite email na: info@vitaelko.com

Pogledajte još