Quectel predstavlja EM060K-EA LTE-Advanced Cat6 modul

“Quectel Wireless Solutions”, globalni provajder IoT rešenja, sa zadovoljstvom predstavlja EM060K-EA LTE-Advanced Cat 6 modul, predviđen za tržište Evrope, Afrike, Bliskog istoka, Azije, Pacifika i Brazila. Modul, koji je dostupan u M.2 form faktoru, dimenzija 30,0 mm x 42,0 mm x 2,3 mm i baziran na Snapdragon® X12 LTE modemu kompanije “Qualcomm Technologies Inc”, usvaja tehnologiju 3GPP Release 12 i podržava maksimalnu brzinu prenosa od 300 Mbps downlink i 50 Mbps uplink. EM060K-EA može da radi u proširenom temperaturnom opsegu od -25 °C do +75 °C, ima namenski EMEA SKU i poseduje tehnologiju za uštedu energije kako bi se obezbedilo maksimalno vreme upotrebe.

Nudeći LTE-A i UMTS i HSPA+ pokrivenost, serija EM060K dizajnirana je za globalno tržište i pokriva gotovo sve operatere prvog reda širom sveta. Moduli uključuju opciono i ugrađenu SIM karticu (eSIM) i karakterišu dual SIM single standby (DSSS). Serija EM060K je takođe kompatibilna s Quectelovom EM12 serijom Cat 12 modula, njegovim EM160R-GL Cat 16 modulom i RM500Q serijom 5G modula, kako bi se korisnicima olakšale migracije između različitih modula.

Dodatno, modul sadrži multi-konstelacijski prijemnik visoke osetljivosti globalnog navigacionog satelitskog sistema (GNSS). Ova mogućnost pojednostavljuje dizajn proizvoda i pruža korisnicima brže, preciznije i pouzdanije mogućnosti pozicioniranja za aplikacije koje zahtevaju ovu mogućnost. Quectel je posebno dizajnirao EM060K-EA seriju za niz primarnih aplikacija, uključujući industrijske rutere, kućne gatewaye, set-top boxove, industrijske i potrošačke računare, kao i digitalne signalizacije.

“Oduševljeni smo što smo predstavili Quectel EM060K-EA LTE-A Cat 6 modul,” rekao je Norbert Muhrer, predsednik i CSO kompanije “Quectel Wireless Solutions”. “Sjajno je biti u mogućnosti predstaviti ovaj modul visokih performansi koji donosi LTE-A mogućnost na tržišta EMEA, APAC i Brazila. Posebno nam je drago što kupcima nudimo ovu kombinaciju visoke brzine prenosa podataka i niske potrošnje energije po tako konkurentnoj ceni. Radujemo se što ćemo podržati dodatne potrebe naših kupaca za eSIM i GNSS mogućnostima unutar serije EM060K.”

Ovaj modul se može pohvaliti sveobuhvatnim paketom Internet protokola, industrijskim standardnim interfejsima i bogatstvom funkcija. Dizajniran je da zadovolji širok spektar aplikacija, uključujući, ali ne ograničavajući se na industrijske rutere, kućne gatewaye, set-top box uređaje, industrijske i potrošačke računare, industrijske PDA uređaje, robusne tablet računare i digitalne signalizacije. Osim toga, nudi kompatibilnost sa USB drajverima za Windows, Linux i Android, uz opciju za ugrađeni eSIM, dodatno proširujući njegovu svestranost.

Pogledajte još