Quectel predstavlja ekonomičan KG200Z modul dugog dometa ultra male snage

Quectel Wireless Solutions, globalni dobavljač IoT rešenja, danas najavljuje lansiranje KG200Z modula, najsavremenijeg tehnološkog modula dugog dometa (LoRa®) dizajniranog da zadovolji specifične potrebe IoT projekata koji zahtevaju pouzdane, ultra- niske snage i isplativa bežična komunikacija velikog dometa. Ovo inovativno rešenje nudi moćan i efikasan alat za preduzeća i programere koji žele da unaprede svoje projekte snažnim bežičnim mogućnostima.

Modul pruža besprekornu i robusnu povezanost za IoT uređaje, može se pohvaliti impresivnom daljinom prenosa od 2-5 kilometara u urbanim sredinama i 10-15 kilometara u prigradskim područjima. Sa postojanom mrežnom vezom, robusnim mogućnostima protiv smetnji, moćnim prodorom i pouzdanim prenosom podataka, ovaj modul predstavlja pouzdano rešenje za preduzeća koja traže naprednu IoT konekciju.

„U eri u kojoj je povezanost okosnica digitalne transformacije, naš inovativni modul će osnažiti preduzeća da otključaju nove mogućnosti i povećaju efikasnost u svojim IoT ekosistemima“, rekao je Norbert Muhrer, ​​predsednik i CSO, Quectel Vireless Solutions. „KG200Z LoRa modul stoji na čelu inovacija, nudeći neuporedive performanse, opseg i pouzdanost“.

KG200Z je ekonomičan LoRa modul, zasnovan na mikrokontrolerima serije STMicroelectronics® STM32VLEk, prvoj na svetu LoRa sistem-na-čipu platformi, i dizajniran za ultra-nisku potrošnju energije i kompatibilnost sa LoRaVAN protokolom. Opremljen sa ugrađenom jedinicom za upravljanje napajanjem, pojačivačem snage i prekidačem RF primopredajnika, modul integriše ARM® Cortex®-M4 jezgro sa modulacijama LoRa, (G)FSK, (G)MSK i BPSK , koji podržava LoRaVAN standardni protokol u širokom spektru, uključujući opsege LoRa frekvencija od 470–510 MHz i 862–928 MHz.

Modul se takođe može pohvaliti opsežnim opcijama povezivanja sa više interfejsa, uključujući UART, SPI*, I2C* i SVD, zadovoljavajući širok spektar aplikacija. Uz ultra-nisku potrošnju energije, KG200Z modul je dizajniran za efikasnost, može se pohvaliti malom potrošnjom energije za značajno produženje trajanja baterije. Ova funkcija ga čini ekološki prihvatljivim i isplativim izborom za IoT aplikacije. Kompaktni profil od 12,0 mm × 12,0 mm k 1,8 mm u LGA paketu osigurava da modul omogućava laku integraciju u različite uređaje, pružajući fleksibilnost proizvođačima i programerima koji žele da besprekorno implementiraju IoT rešenja.

 

Quectel-ovi IoT moduli su razvijeni sa bezbednošću u srži. Od arhitekture proizvoda do razvoja firmvera/softvera, Quectel uključuje vodeću industrijsku praksu i standarde, ublažavajući potencijalne ranjivosti sa nezavisnim test kućama trećih strana i ugradio je sigurnosne prakse kao što su generisanje SBOMs i VEX datoteka, kao i izvođenje binarne analize firmvera u ceo životni ciklus razvoja softvera. .

Razvijena da odgovori na specifične potrebe IoT aplikacija, LoRa tehnologija omogućava uređajima da prenose male pakete podataka na značajne udaljenosti uz minimalnu potrošnju energije. Tehnologija je veoma pogodna za aplikacije kao što su pametne brave, senzori vrata, detekcija curenja gasa i vode, praćenje kućnih ljubimaca, senzori kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru, HVAC nadzor, pametno parkiranje i praćenje saobraćaja, merenje komunalnih usluga, upravljanje otpadom, praćenje kvaliteta vazduha, kao što su kao i praćenje upravljanja imovinom i druge aplikacije gde uređaji treba da šalju isprekidane poruke sa niskom brzinom prenosa podataka na velike udaljenosti uz uštedu energije.

Da bi omogućio klijentima da pojednostave svoje procese projektovanja, Quectel obezbeđuje dve antene od 1 GHz za ovaj modul – YEIN002AA i YE0019AA. Obe antene podržavaju LoRa tehnologiju i dostupne su u različitim formatima, obezbeđujući fleksibilnost i kompatibilnost za različite zahteve projekta.

KG200Z LoRa modul je sada dostupan za kupovinu na našoj veb stranici ovde.

Za više detalja pozovite nas na: +381 22 342 790 ili pošaljite email na: info@vitaelko.com

Pogledajte još