Quectel najavio SC696S LTE Cat4 pametni modul

Poštovani klijenti i partneri,

Quectel Wireless Solutions, globalni dobavljač IoT rešenja, pokrenuo je SC696S seriju multi-mode pametnih LTE modula opremljenih Wi-Fi i Bluetooth mogućnostima. Dizajniran da podrži tehnologiju višestrukog ulaza sa više izlaza (MIMO) kako bi obezbedio izuzetne performanse i pouzdanost, Quectelova najnovija generacija multi-mode pametnih LTE Cat 4 modula osnažuje širok spektar aplikacija sa svojim ugrađenim Linux operativnim sistemom. Koristeći snagu Qualcomm® QCM6125 System-on-Chip (SoC) za IoT iz Qualcomm Technologies, Inc., u pratnji ugrađenog Qualcomm® Adreno™ 610 GPU, ova serija isporučuje nenadmašne mogućnosti obrade i poboljšava efikasnost raznovrsnih slučajeva IoT upotrebe.

Pored toga, usvajanje MIMO tehnologije omogućava uporednu upotrebu više antena na prijemniku na istoj frekvenciji što smanjuje brzinu greške u protoku i optimizuje brzinu podataka, poboljšavajući kvalitet komunikacije. Moduli takođe podržavaju GNSS prijemnik sa više opcija za aplikacije koje zahtevaju brzo i precizno pozicioniranje.

“Oduševljeni smo lansiranjem Quectel SC696S serije multi-mode modula koji nude izvanredne performanse za širok spektar aplikacija koje zahtevaju visokokvalitetnu komunikaciju”, rekao je Norbert Muhrer, predsednik i CSO, Quectel Wireless Solutions. “Moduli su idealni za širok spektar industrijskih i potrošačkih aplikacija koje zahtevaju visoku stopu podataka i bogate multimedijalne funkcije. Ponosni smo što donosimo snagu obrade visokih performansi Qualcomm QCM6125 SOC , plus mogućnost obrade grafike Adreno 610 GPU naručiocima SC696S serije Quectel modula.”

Modul je dizajniran da podrži širok spektar aplikacija koje se kreću od pametnih kasa i prodajnih (POS) uređaja do mašina za kontrolu poreza, opreme na brodu, robota, pametnih kućnih uređaja, industrijske ručne opreme, nosivih, automata i drugog pametnog hardvera. Da bi podržao ove opcije korišćenja, modul nudi LCM, kameru, tablu osetljivu na dodir, UART, USB, I2C, I2S i SPI interfejse i može da podržava najviše šest kamera, od kojih dve mogu da rade istovremeno.

“Quectel SC696S serija multi-mode modula sa Qualcomm QCM6125 SoC je u stanju da podrži slučajeve korišćenja i za potrošače i za preduzeća, sa poboljšanim kvalitetom komunikacije i naprednim mogućnostima obrade”, izjavio je Dev Singh, potpredsednik, Business Development, Qualcomm Technologies, Inc. “Kao što su Quectel i Qualcomm Technologies radili u prošlosti, ova tehnologija će nastaviti da uvodi inovacije širom različitih industrija i obilje vertikala.”.

Quectel moduli, izgrađeni na čvrstim temeljima Qualcomm Technologies SOC-a, oslikavaju nepokolebljivu posvećenost bezbednosti proizvoda. Ova nepokolebljiva posvećenost osnažuje OEM proizvođače uređaja da samouvereno isporučuju inovativna rešenja koja efikasno rešavaju rigorozne bezbednosne zahteve našeg međusobno povezanog sveta. Preimućstvom robusnih bezbednosnih funkcija koje su svojstvene Quectel modulima i Qualcomm Technologies SOC-ovima, OEM uređaji mogu da obezbede integritet i zaštitu podataka, čuvanje od potencijalnih ranjivosti i pretnji.

Sa faktorom obrasca od 43mm x 44mm x2.85mm, SC696S serija dolazi u tri varijante kako bi zadovoljila različite potrebe korisnika. Među njima su SC696S-EM, SC696S-NA i SC696S-WF, koji podržavaju samo Wi-Fi i Bluetooth. Moduli takođe funkcionišu u temperaturnom opsegu od -35 °C do +75°C, što ih čini idealnim čak i za izazovna okruženja za raspoređivanje.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
O Quectel-u

Quectel-ova strast prema pametnijem svetu nas pokreće da ubrzamo IoT inovacije. Visoko korisničko-centrična organizacija, mi smo globalni provajder IoT rešenja podržan izvanrednom podrškom i uslugama.

Naš rastući globalni tim od preko 5.900 profesionalaca postavlja tempo inovacija u mobilnim, GNSS, Wi-Fi i Bluetooth® modulima, antenama i IoT konekciji.

Sa regionalnim kancelarijama i podrškom širom sveta, naše međunarodno rukovodstvo je posvećeno napredovanju IoT-a i pomoći u izgradnji pametnijeg sveta.

Za više informacija: www.quectel.com, LinkedIn, Facebook i Twitter.

Qualcomm je zaštitni znak ili registrovani zaštitni znak qualcomm Incorporated.

Qualcomm brendirani proizvodi su proizvodi qualcomm Technologies, Inc. i/ili njegovih podružnica. Qualcomm patentirane tehnologije licencira Qualcomm Incorporated.

Media contact: media@quectel.com

 

 

 

 

 

Pogledajte još