Quectel je nagrađen od strane časopisa “INTERNET TELEPHONY” za uspešan rad na polju sajber bezbednosti za 2023.

Poštovani kupci i partneri,

Quectel je nagrađen od strane časopisa “INTERNET TELEPHONY” za uspešan rad na polju sajber bezbednosti za 2023.

Vankuver, Kanada, 6. decembar 2023. –”TMC” je za Quectel-ov Program transparentnosti bezbednosti proizvoda dodelio nagradu za uspešan rad u sajber bezbednosti za 2023. godinu.

Program transparentnosti bezbednosti proizvoda pokazuje Quectel-ovu posvećenost ka implementaciji snažnih bezbednosnih mera u svojim proizvodima. U prvom koraku ovog programa, Quectel je angažovao konsultantsku firmu “Finite State” kako bi rigorozno testirala IoT module Quectel-a. Na početku, testiranje i analiza su se pretežno fokusirali na najvažnije Quectel-ove “cellular” module dostupne u SAD.

“Raduje nas što je naš Program transparentnosti bezbednosti proizvoda prepoznat od strane “INTERNET TELEPHONY” magazina”, rekao je Norbert Muhrer, predsednik i CSO, Quectel Wireless Solutions. “Uradili smo nadogradnju naših postojećih procesa testiranja bezbednosti i integrisali još dublje testiranje. Naša saradnja sa “Finite State” rezultovala je paramerima koje Quectel smeštaju u najboljih 10% svih analiziranih povezanih proizvoda od strane ove firme. Naš pristup bezbednosti sa više aspekata čine Quectel module predvodnicima u uspostavljanju novih industrijskih standarda ostajući u korak bezbednosnom segmentu.”

Ovi moduli čine otprilike 70% svih IoT modula poslatih u Severnu Ameriku u poslednjih 18 meseci. Inicijalni izveštaj o napretku koji je dostavljen Quectel-u pokazuje da je ocena bezbednosti njegovih modula, određena “Finite State”-ovom procenom rizika, bila visoka od početka testiranja ove godine. Zatim, ova ocena se brzo poboljšavala kako je Quectel uključivao preporuke “Finite State”-a. Izveštaj je konačno istakao značajno poboljšanje bezbednosti Quectel-a, pri čemu su i početne i trenutne ocene daleko iznad industrijskog proseka ocene od 98.

Pored testiranja svojih ključnih modula, Quectel je najavio inicijativu, prvu u industriji, za objavljivanje Dokumenata o softverskom materijalu (SBOM) i Dokumenata o iskorišćavanju ranjivosti (VEX) za svoje IoT module. Kao jedini proizvođač IoT uređaja koji to čini, Quectel će ove resurse staviti na raspolaganje svojim kupcima putem Quectel-ove veb stranice.

„Čestitke Quectel-u na dobijanju “INTERNET TELEPHONY” nagrade za izuzetnost u sajber bezbednosti i inovacije u IP komunikacijama. Program transparentnosti bezbednosti proizvoda Quectel-a pokazao je izuzetan kvalitet i pružio izuzetne, merljive, opipljive rezultate za svoje korisnike“, izjavio je Rič Tehrani, izvršni direktor “TMC”.

Pogledajte još