Procesna sigurnost kao najveći prioritet

Da li očekujete optičke senzore koji se uspešno bore sa zahtevnim aplikacijama, prate visoke procesne brzine i imaju visoku upotrebnu vrednost u teškim industrijskim okruženjima? U ovom slučaju, W12-3 je pravi izbor.

Serija W12-3 pruža odlične mogućnosti u metalnom kućištu – sigurnu detekciju objekata i veliku upotrebljivost u različitim industrijskim okruženjima, pojačana savremenom senzorskom optikom koja joj pruža vođstvo u odnosu na standardne optičke senzore.

Serija W12-3 naslednik je serije W12 koja je postavljala standarde u industrijskoj automatizaciji poslednje decenije. Prednost ove serije je upravo ta što se može koristiti u velikom broju industrijskih procesa. Kao primer pomenućemo seriju WSE12-3 senzora (emitter-reciver) koja je idealna za aplikacije koje zahtevaju velike distance detektovanja. Dalje, serija WL12-3 je idealna za sigurnu detekciju objekata na veoma malim distancama. Od PET ambalaže pa do transparentnih folija, WL12G-3 obezbeđuje sigurnu detekciju transparentnih objekata. Kao dodatna mogućnost stoji da se senzori mogu integrisati u field-bus sastavu preko IO linka. Ova opcija omogućava lakše preventivno održavanje senzora.

Kompletna serija W12-3 proizvedena je u velikom metalnom kućištu, ekstremno tolerantnom na visok pritisak sa zaštitom IP69K. Takođe poseduje i zaštitu od mnogih tečnosti i lubrikanata kao i toleranciju na temperature od -40C do +60C. Ukoliko je okruženje još zahtevnije kao dodatna zaštita se isporučuje senzor u teflonskom kućištu.

Više o ovoj seriji i ostalim proizvodima kompanije Sick mozete pogledati na www.sick.com

Pogledajte još