Multitalented Masters MVK Pro i IMPACT67 Pro

Murrelektronik proširuje svoj IO-Link portfolio sa IP67 nivoom zaštite MVK Pro i IMPACT67 Pro fieldbus modulima. Robusni moduli pružaju dijagnostiku na licu mesta i izlaznu struju od 4A po portu. Dostupni su u svim uobičajenim protokolima i mogu se koristiti nezavisno od fieldbus-a.

IO-Link je skraćenica za plug-and-play instalaciju u tehnologiji automatizacije. U pozadini sve složenijih proizvodnih procesa i postrojenja, u kojima se sve više podataka prikuplja i umrežava, komunikacioni standard stvara maksimalnu transparentnost od najnižeg nivoa senzor-aktuator, pa sve do cloud-a. Murrelektronik je proširio svoj IO-Link portfolio sa IP67 ocenjenim MVK Pro i IMPACT67 Pro fieldbus modulima. Novi moduli imaju osam multifunkcionalnih klasa A/B master portova, dva L-kodirana M12 porta za napajanje do 16A jačine struje, a dostupni su za PROFINET, Ethernet/IP i EtherCAT. Nezavisna upotreba fieldbus-a je moguća preko OPC UA, MKTT, JSON REST API-ja – zahvaljujući integrisanom standardizovanom glavnom interfejsu (SMI). Sve u svemu, ovi uređaji smanjuju troškove i povećavaju produktivnost, dok nude nove opcije za servis i održavanje. Vreme ugradnje i puštanja u rad je skraćeno jer ovi moduli mogu zameniti složeno ožičene kontrolne ormare koji zauzimaju prostor.

Pored čistih procesnih podataka (I/O), novi MVK Pro i IMPACT67 Pro moduli takođe pružaju dodatne dijagnostičke podatke (napon, struja i temperatura) za svaki port kao i za ceo modul. Ovo omogućava operaterima da otkriju anomalije i optimizuju svoje procese koristeći analitiku podataka. Zahvaljujući IIOT protokolima, ovo je standardizovano i ne zahteva kontroler.

Integrisani A/B portovi su pravi radni konji. Funkcija (IO-Link, DI, DO, DIO ili kombinacija) se može konfigurisati na svakom pinu. Automatsko prebacivanje napona napajanja znači da se uvek koristi ispravan napon napajanja, napajanje aktuatora za DO i napajanje senzora za DI. Uređaji sa većom potrošnjom energije se takođe napajaju direktno iz modula. Struja od 4A na svakom portu eliminiše potrebu za spoljnim izvorom napajanja ili sličnim uređajima. L-kodirani M12 portovi omogućavaju daisi-chaining i obezbeđuju do 2 x 16A snage što pojednostavljuje instalaciju i smanjuje upotrebu kablova. Module dolaze u plastičnom ili metalnom kućištu.

Fieldbus moduli  MVK Pro i IMPACT67 Pro zaokružuju široki Murrelektronik-ov IO-Link portfolio koji uključuje mastere, čvorišta, pretvarače, uređaje i tehnologiju povezivanja. Kao proizvođač kompletnih sistema, Murrelektronik nudi sve što je potrebno za umrežavanje kontrolera sa nivoom senzora/aktuatora koristeći IO-Link. Sve je dizajnirano da radi zajedno, optimizovano za aplikaciju i dolazi iz jednog izvora.

Pogledajte još