Održana QUECTEL i ESPRESSIF radionica

Održana QUECTEL i ESPRESSIF radionica

2 March 2016

qsem1

This news in English: click here.

 

Prva QUECTEL radionica-seminar sa temom proizvodnog programa firme Quectel i rešenja za bežično povezivanje održana je 29. februara 2016-te godine na splav-restoranu "Druga priča". Tema je privukla 32 učesnika.

 

Radionica je počela uvodom u program firme Quectel i obuhvatila razne teme vezano za GSM/GPRS, UMTS/HSPA(+), LTE, GNSS te predstavila glavne module, njihov hardverski dizajni i softverske funkcije. Testirane su i razne funkcije modula u praktičnom delu seminara. Ovo je inače prva radionica koju je Quectel održao u Srbiji.

 

Seminar je otvorio Dejan Damljanović iz firme VitaELKO, pozdravljajući učesnike i predstavljajući predstavnike Quectel-a.

 

Potom je Jayson Bilag, govoreći ispred Quectel-a, kratko predstavio firmu Quectel i njen proizvodni program.

 

Glavni govornik tehničkog dela je bio Dmitry Rodionov, inženjer tehniče podrške (FAE) iz Quectel-a. On je detaljno predstavio glavne module kao što su M66 i M95. Radionica je uključivala delove predavanja uz Power Point prezentacije pa onda praktičan deo sa korišćenjem razvojnih sistema. Učesnici su tako mogli da praktično probaju module i njihove funkcije i pokazali visok nivo interesovanja za teme. Radionica je pokrila sve glavne koncepte proizvoda: komunikaciju korišćenjem GSM/3G/4G mobilne mreže i pozicioniranje korišćenjem GPS/GLONASS sistema.

 

Seminar je zatvorio Dragan Antalić iz VitaELKO, kratko predstavivši WiFi rešenja firme ESPRESSIF.

 qsem3

qsem5

qsem4

/

Prosledi na:

Print this page

Rešenja:

Positioning (GPS / GLONASS - Quectel)

Poznavanje tačne pozicije u određenom trenutku odnosno pozicioniranje je zahtev koji se sve češće postavlja pred dizajnere el. uređaja.

M2M (GSM/3G/4G - Quectel)

M2M (Machine To Machine) je mogućnost 2 uređaja da komuniciraju međusobno. Za ovu oblast mi preporučujemo GSM module firme Quectel.

Dobavljači:

Quectel

QUECTEL je firma proizvođač GSM/GPRS, UMTS/HSPA, GPS/GNSS modula.

Go to top

Prijavite se za našu mailing listu,
kliknite ovde!

VitaELKO.com © 2013. Sva prava zadržana.
Web dizajn: Etik.rs & Web Development: WebNerds.rs